Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

A BKIK Ingatlanosztálya „Visegrádi 4-ek és a hazánkkal határos országok fővárosainak Ingatlanszakmai találkozója” címmel, első alkalommal rendezte meg Közép-Európa legnagyobb ingatlan konferenciáját, 9 ország és a vezető európai szövetségek (UIPI, TEGOVA, stb.) meghívásával, valamint a MIT és tagszervezeteinek aktív részvételével 2019. november 8-án a BKIK Krisztina körúti székházában, amely a BKIK Kamarai napok keretében került megrendezésre. A szakmai előadásokon több, mint száz magyar és külföldi szakember vett részt. Az egyes előadásokon a szerteágazó ingatlanszakmák gyakorlati tapasztalatait adták át az előadók a hallgatóság részére. A programon 8 ország ingatlan szakmai szervezete képviseltette magát és mindenegyes ország, ezen belül is a V4-k képviselői, a plenáris-, illetőleg a szekcióüléseken tájékoztatást adtak az egyes országok gyakorlati tapasztalatairól, különösképpen a magán- és ipari ingatlanok értékesítésével-, fejlesztésével- és hasznosításával kapcsolatban, továbbá ismertették az egyes országok 2020. évi ingatlan szakterületen működő szervezeteinek stratégiáját. Kiemelt jelentőségű volt az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület, plenáris ülésen bemutatott prezentációja „a jövő magántőke vezérelt trendjecímmel. Ezt egészítették ki a konferencia előtt, a szünetekben és az ebéd alatt az IFK tagjainak fejlesztéseit bemutató rövid filmek, amihez Mártonffy Miklós úr, Budapest Főépítésze vázolta az önkormányzat, illetve az állam 2020-2030-ig terjedő időszak fővárosi elképzeléseit, a fejlesztési irányok ezzel alkottak kerek egészet a múlt, a jelen és a jövő vonatkozásában.

A rendezvényen első alkalommal került átadásra a BKIK Ingatlan Szakmai Díj, melyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ingatlanforgalmazás, Hasznosítási, és Ingatlan Vagyonkezelési Osztálya alapított, amelyet minden évben 3 kategóriában adományoz az ingatlan szakmában végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréseként BKIK önkéntes tagsággal rendelkező tagnak. Idén a három díjazott: Ingatlanközvetítői kategóriában Sándor Viktória, Társasházkezelő kategóriában Bonyhádi Elek, Létesítménygazdálkodó kategóriában dr. Németh László.

Budapest, 2019. november 11.