Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Színvonalas MIGSZ konferencia Győrben

Győrben tartotta a Magyar Ingatlan-gazdálkodók Szövetsége nemzetközi szakmai konferenciáját, ahol a házigazda INSZOL Zrt. hatvan év munkájának elismeréseként oklevelet kapott az Európai Ingatlantanács (CEPI) elnökségétől. A díjat a konferencián vette át Paul Rolland CEPI-nagykövettől Sági Géza, a társaság elnök-ügyvezető igazgatója.

Az INSZOL Zrt. és a Magyar Ingatlan-gazdálkodók Szövetségének (MIGSZ) közös rendezésű, kétnapos nemzetközi tanácskozása az ágazat európai és hazai helyzetével, az önkormányzati vagyongazdálkodás gyakorlati módszereivel foglalkozott. A konferencia első napján Győrrel ismerkedtek a hazai és külhoni szakemberek, meglátogatva az ország egyik első és máig legnagyobb vidéki ipari parkját, majd azt a történelmi belvárost, amelynek szépsége egyebek mellett az önkormányzati ingatlankezelés elmúlt évtizedeit dicséri. A tanácskozást mindkét napon Sági Géza, az INSZOL Zrt. elnök-ügyvezető igazgatója nyitotta meg, aki a társaság nevében szerdán délelőtt vehette át az Európai Ingatlantanács elismerő oklevelét Paul Rolland CEPI-nagykövettől.

 

A francia szakember az uniós díj átadásakor azt hangsúlyozta, hogy az INSZOL Zrt. a CEPI negyedmillió tagjának közös szakmai és etikai kódexét példamutatóan betartva dolgozik. A kitüntetés adományozásáról őszi, brüsszeli ülésén döntött a szervezet elnöksége, elismerve az INSZOL Zrt. jelenlegi, uniós elvárásoknak megfelelő tevékenységét és az elmúlt hatvan év sikereit. Az INSZOL Zrt. és jogelődjei Európa figyelmére méltó munkát végeztek a tulajdonos város hasznára.

A konferencia hatvan résztvevője, a külföldi vendégek és a hazai nagyvárosok vezető szakemberei tizenhat előadást hallgattak meg. Az első napon Sági Géza mellett Révi Zsolt városi főépítész, Kolonics Erzsébet önkormányzati vagyongazdálkodási osztályvezető és Wajzer Gábor lakásügyi csoportvezető beszélt az ingatlangazdálkodás és vagyonkezelés győri tapasztalatairól.

A második napon Sági Géza megnyitó szavai után Borkai Zsolt, Győr polgármestere köszöntötte a konferencia résztvevőit, elmondva többek között azt, hogy az önkormányzat a közbejött válság, gazdasági nehézség ellenére is sikeresen folytatja bérlakásait értékesítő projektjét, s befejezett számos fontos beruházást. Keresztély Dezső, a MIGSZ elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a konferencián elhangzottak valamennyi hazai település számára fontosak, hiszen csak mások tapasztalatainak, alkalmazott módszereinek ismeretében alakítható ki egy saját, testreszabott, hatékony működési forma.

Paul Rolland az ágazat európai helyzetéről, jövőjéről, Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára az önkormányzati vagyonkezelésről, Szaló Péter, a Gazdasági Minisztérium államtitkára az energiahatékonyság és racionalizáció kérdéseiről beszélt a konferencián. Nyíri László, a Civis Ház Zrt. és Halmai Gyula, a Miskolc Holding vezérigazgatói saját gyakorlati tapasztalataikat ismertették, míg Berki Mihály, a Sopron Bank vezérigazgató-helyettese az ingatlanfinanszírozás aktuális kérdéseiről, dr. Németh Miklós MIGSZ főtitkár az unió ingatlanpiacáról, Molnár Gyula, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a települések vagyongazdálkodásáról tartott előadást.

A szerdán kora délután befejeződött konferenciát a résztvevők rendkívül hasznosnak ítélték, a vendégek jól érezték magukat, s várhatóan számos Győrben hallott vagy éppen győri ötletet, kezdeményezést, projektet valósítanak meg, hazatérve. Sikert aratott például az INSZOL Zrt. időseknek szánt bérháza, amelynek első párja Debrecenben épülhet fel.