Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Tisztelt Kolléga!

Az Association of Energy Engineers (www.aeecenter.org) Magyar Tagozata, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Energiahatékonysági Szakosztálya (www.ete-net.hu) és az Energetikai Szakkollégium (www.eszk.org), további szakmai szervezetek és az idén a szervezőkhöz csatlakozó BKIK, MIT és VOSZ közreműködésével a jövő évben 12. alkalommal szervezi a

„Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság”

KLENEN’17 konferenciát (www.klenen.eu).

A 2017. március 7-8-án Gárdonyban, a Hotel Nautis-ban tartandó rendezvényen kiemelt hangsúlyt helyezünk az energetikai auditálás és az energetikai szakreferensi feladatok ellátásának szakmai kérdéseire, a törvény által előírt kötelező és az attól függetlenül, önkéntesen végzett energetikai auditok  és ISO 50 001 energiagazdálkodási rendszer bevezetésének tapasztalataira, a vállalatirányítási rendszerek és az energiahatékonyság kapcsolatára.

A konferencián ismertetésre kerül a vállalati energiahatékonyság növelési lehetőségeinek feltárására irányuló LOCARBO Interreg (http://www.interregeurope.eu/locarbo/) projectben a hazai részvétel és a közreműködés lehetősége.

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény 13. §-a rendelkezik az energetikai audit minimális tartalmi követelményeiről. Meghatározza többek között, hogy „az energetikai auditnak ki kell terjednie a fejlettebb üzemeltetési eljárások és esetleges új berendezések bemutatására”. Erre tekintettel a konferencián az érdeklődőknek lehetőséget biztosítunk az energiahatékonyság növelését segítő termékeik és eszközeik bemutatására a szekcióüléseknek helyt adó termek előtti területen és igény esetén az alábbi programban a termékismertetőként megjelölt helyeken a kiállított termékek ismertetésére.

A rendezvény nem titkolt célja az auditori és auditált közösség véleményének megismerése, a jó és rossz tapasztalatok megosztása és kerekasztal beszélgetés keretében megvitatása, elősegítve ezzel az érintett szakemberek, jogalkalmazók, és a jogalkotók munkáját.

A kerekasztal beszélgetés keretében különös figyelmet fordítunk az energiahatékonyságról szóló törvény módosítása által kötelezően igénybe veendő energetikai szakreferens szerepének és feladatainak, valamint az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezmény megbeszélésére.

A kerekasztal beszélgetés bevezető előadóinak a jogszabály módosítások előkészítőit kértük fel.

Bízunk abban, hogy a konferencia előadásai, a kiállított eszközök, a tapasztalatcsere és az energiagazdálkodás hatékonyságának növelését eredményező módszerek és technikák bemutatása hozzájárul a résztvevők ismereteinek bővítéséhez és segítik mindennapi munkájuk végzésében.

A konferenciára minden kedves érdeklődőt tisztelettel meghívunk, s reméljük, hogy Önt, mint energetikai auditort, vagy szakreferenst, energetikai auditáló, vagy auditált szervezet képviselőjét a helyszínen is köszönthetjük.

Dr. Zsebik Albin

ETE elnökhelyettes

a szervezőbizottság elnöke

Czinege Zoltán

AEE Magyar Tagozat elnök

a szervezőbizottság alelnöke

Pácsonyi Imre

Az energetikai Szakkollégium

elnöke