Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Bemutatkozás

“Középpontban az ingatlan szakmai összefogás”

 
2005. április 1-jén Budapesten megalakult a Magyar Ingatlan Tanács (Magyar Ingatlanszakmai Szervezetek Országos Szövetsége (továbbiakban rövidítve: MIT), melyet gyakorlatilag a Magyar Ingatlanfórum szakmailag egységesen gondolkodó társadalmi szervezetei alkotnak. A szövetség célja: a szakma társadalmi elismertségének növelése; az ingatlanszakma egységes szakmai és érdekképviselete.
 

A szervezet tisztségviselői:

 • Elnök: dr. Sztranyák József
 • Alelnökök: Dr. Bék Ágnes, Osadcow Gergely, Dr. Telek Zoltán.
 • Az elnökség további tagjai: Vass Ferenc, Rajczi József
 • Főtitkár: Dr. Vígh Katalin
 • Stratégiai főtanácsadó: Osadcow Gergely
 • Pénzügyi főtanácsadó: Kovács János
 • Szakmai főtanácsadó: Dr. Németh László

Az elmúlt években felgyülemlett és megoldásra váró legfontosabb ingatlanszakmai kérdéseket Közgyűléseinken és a mindennapokban, úgy tűnik, sikerült sorba rendezni. Taglétszámunk és együttműködő partnereink száma folyamatosan gyarapodott.

Kormányzati kapcsolatainkat illetően korábban együttműködési szerződést írtunk mára, egy átfogó együttműködést hoztunk létre magasabb kormányzati szinten, az időközben bekövetkezett kormányzati átszervezések óta, kapcsolatunk folyamatosan fejlődött, de annak ellenére, hogy már tárcaközi szinten is a MIT, illetve általa az ingatlanszakma képviseltetve van, konkrét szakmai felügyeletünk nem tekinthető megoldottnak.

A szövetség célja: a szakma társadalmi elismertségének növelése; az ingatlanszakma egységes szakmai és érdekképviselete.

Ezen belül: az egyéni tagságon alapuló autonóm, hivatásrendi, szakmai kamara létrehozásának elősegítése; nemzetközi kapcsolatok felvétele, ápolása, fejlesztése, a magyar ingatlanszakma képviselete, tapasztalatcsere elősegítése, ismeretanyag bővítése, az ingatlanszakma oktatási színvonalának javítása és a szakmai követelményrendszer súlypontjainak kialakítása; rendszeres és jó kapcsolatok kialakítása a magyar gazdasági élet szereplőivel, a társszakmák képviseleti szerveivel, a sajtóval, a kormányzati tényezőkkel, a szakmához kapcsolódó hatóságokkal és egyéb szervezetekkel – különös tekintettel a szakma és a fogyasztói társadalom védelmére az ingatlanmaffia tevékenységgel szemben -, az ingatlanszakma hazai és külföldi módszereinek elemzése, közös fellépés és eljárások kidolgozása, a szervezetek szakmai önállóságának megtartása mellett.

A szövetség kizárólag szakmapolitikával foglalkozik, miközben a társadalmi, gazdasági folyamatokban igényt tart szakmai ismeretének hasznosítására.

 
Tagszervezeteink:

 • IME Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesülete
  Elnök: Rákné Farkas Sütő Ilona
 • LÉTÉSZ Lakásszövetkezetek És Társasházak Érdekképviseleti Szakmai Szövetsége
  Elnök: Vass Ferenc, tel.: 220-6513
 • MIGSZ Magyar Ingatlan- és Létesítmény-gazdálkodók Szövetsége
  (korábban: Magyar Ingatlan-gazdálkodók Szövetsége)
  Elnök: Dr. Telek Zoltán, tel.: 06/30/932-4054
 • MIOSZ Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége
  Elnök: Osadcow Gergely, tel.: 06/30/9900-409
 • TTOE Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete
  Elnök: Dr. Bék Ágnes, tel.: 250-8682

 
Együttműködő partnereink:

 
Pártoló tagjaink:

 • Rajner Adótanácsadó Kft.
 • Első Magyar Bérlakásépítő Klaszter

További szervezetek, együttműködő partnerek és pártoló tagok irányában nyitottak vagyunk, és mivel tudjuk, tagjaink szorgalmas munkájának eredményeként  a magyar gazdasági és politikai hatalmi rendszerben megkerülhetetlen tényezők, elismert szakmai partnerek vagyunk, ezért az említett irányokban bővülési lehetőségünk korlátlan.

Itt tartunk most, amennyiben bármilyen további kérdés, észrevétel van, készségesen állunk rendelkezésre a +36 1 220-6513 vonalas telefonszámon, vagy a +36 20 9651961 mobilon, illetve a MIT tagszervezeteinek titkárságán.

Email-en a jozsef.sztranyak.dr@magyaringatlantanacs.hu címen érhet el.

WEB lapunk címe: http://www.magyaringatlantanacs.hu

Budapest, 2021. március 13.

Üdvözlettel:

dr. Sztranyák József
MIT Elnök