Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

ANACI és CEPI konferencia

2009. április 27.-május 4. között rendezték meg az Olasz Ingatlanszövetség (ANACI) és az Európai Ingatlantanács (CEPI) Velencében a világ ingatlankezelő szövetségeinek konferenciáját a Costa Fortuna tengerjáró hajón.
A vendéglátó olasz szervezet elnöke, Pietro Membri köszöntője után vette kezdetét a konferencia.

Az első előadást Ray Baca, az IREM (Amerikai Ingatlanszövetség) 2007.évi elnöke nyitotta meg, aki a jelzálogpiaci válságot és annak amerikai és kontinentális hatásait elemezte.
A következő előadó Pedro Warmann, a SEGOVIA RIO (Brazil Szövetség) Elnöke volt, aki Brazília növekvő ingatlanpiacát és a kezelők speciális kérdéseit mutatta be. A szövetség cégei több mint 1 millió társasházat kezelnek Brazíliában.
A következő előadó, dr. Németh Miklós, mint a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének főtitkára és Európai Ingatlantanács főtitkára a magyar ingatlanpiacról és gazdaságról adott elő, elsősorban kőbányai S-1 fejlesztés, miskolci rehabilitáció, győri városépítés szerepeltek az előadásban.
Chilét Juan Carlos Latorre elnök képviselte, aki a chilei minősítési rendszert és kezelést összegezte előadásában.
A spanyol szövetség elnöke, Miguel Angel Munoz Flores a 40 éves spanyol ingatlankezelői múltról és a kezelés speciális kérdéseiről értekezett.
Argentínát Juan Manuel Acosta, Uruguayt pedig Hector Dupont képviselték, akik a dél-amerikai országok erősödésére és az ingatlanfejlesztések területén nyújtott kiemelkedő tevékenységre hívták fel a figyelmet.
Susana Figuero, a a guatemalai szervezet elnöke a speciális adottságokkal rendelkező országot és annak pezsgő ingatlanos életét mutatta be.
A konferencia külföldi előadói közül a japán George Noriaki a tokiói ingatlanpiacot és annak sajátosságait mutatta be. A bérleti piac erősödött a krízis ellenére is, illetve a tokiói átlag lakásárak 183.000 euró körül vannak 2009-ben.

A CEPI volt elnöke, Louis de Prado adott elő az európai piacról és annak lehetőségeiről.
Andrea Merello, a CEPI volt elnöke és az ANACI tiszteletbeli elnöke a szervezetek együttműködését és a kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta előadásában majd bezárta a konferenciát.

balról jobbra: Luis de Prado (CEAB 1996-1999 közötti elnöke), Dr. Németh Miklós (MIGSZ főtitkár, CEAB alelnök),
Andrea Merello (ANACI tiszteletbeli elnöke)

Az olasz ingatlanszövetség nápolyi alelnöke, Rodolfo di Gianni megköszönte a részvételt és összegzésében köszönetet mondott a résztvevőknek a közös munkáért.

Dr. Németh Miklós