Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

A kamarai megújulás keretében sikeres, nagy érdeklődést kiváltó Ingatlanközvetítői konferencia megtartásával nyitotta meg ez évi rendezvény sorozatát a BKIK Ingatlanforgalmazási,- hasznosítási, és Ingatlan Vagyonkezelési Osztálya valamint a MIT

A tavaly Május 7.-én a „Mérték és érték az ingatlanközvetítésben, avagy görbe tükörben az ingatlanszakma” című Széchenyi teremben megtartott rendezvényünk a hirdetés megjelenését követően a jelentkezési határidőn belül két nap alatt betelt, és az utóbbi két hétben, már nem fogadtunk jelentkezőket. Mindez, a témaválasztást a jól definiáló és eltalált címnek valamint, nem utolsó sorban a témáinak köszönhető.

A rendezvény alapgondolata az volt, hogy egy előadás sorozatba foglaljuk össze azokat a hatósági előírásokat, amelyeknek betartása, az ingatlanközvetítő vállalkozások számára erősen ajánlott, legyen az kkv-s, mikro, vagy egyéni vállalkozás. Ennek megfelelően, Konferenciánk három részből állt:

  • Az első részben a kamarai témákról szóltunk (az MNB által prognosztizálható Ingatlanpiaci hitelezési változások, a BKIK és a Főváros közös Bevásárló és Tematikus utcák c. programjának bemutatása, a megújuló BKIK, egyik új kezdeményezésének ingatlanos változatában, röviden szóltunk új kezdeményezésünkről, a Kamarai Minősített Ingatlanos címről is.).
  • A második részben az ingatlanforgalmazás mindennapi dolgait, megoldandó problémáit taglaltuk. Ezt a blokkot Netkovszky Kálmánnak a FÜTI OMEGA Ingatlaniskola igazgatójának előadása zárta le. Aki, mint Ingatlanszakmai ÁKT Elnök és MIT főtanácsadó röviden tájékoztatta a jelenlévőket hol tartanak eddig ebben a munkában, majd ennek keretében felvázolta az Ingatlanszakmák fejlődési irányait, bemutatta az ingatlanos életpálya modelleket is.
  • A harmadik részében pedig egy kerekasztal beszélgetés keretében mutattuk be az ingatlanközvetítői szegmens sikeres vállalkozásainak bevált gyakorlatait, mivel az ingatlanpiacon ezekben a kérdésekben (foglalkoztatás, megbízási szerződés tartalma, pénzletét kezelése, pénzmosási beazonosítás, stb.), többféle gyakorlat is létezik, ebben segítettünk az elhangzottakkal eligazodni.

Egy sikeres közösségi média kampánnyal, kvázi két nap alatt teltházas rendezvényünk volt. Ha időben nem kényszerülünk lezárni a kampányt, több, mint 300-an is jelentkeztek volna a rendezvényre. Ekkora volt az igény a szakmai iránymutatásra a problémás kérdésekben!

Összességében igen sikeres konferenciaként értékelhető ennek, a nagyszámú ingatlanos szakembernek tartalmas, érdemi összejövetele, amely méltán növeli az ingatlanszakmák elismertségét.