Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Több mint 260 közös képviselő a THT konferenciáján

Nagy sikerrel, s több mint 260 közös képviselő részvételével zárult a Társasházi Háztartás és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete által, “Energiatakarékos Lakásfelújítási pályázatok 2009” címmel megrendezett konferencia.

A szakemberek a hagyományos építésű és a panel épületek energiatakarékos felújítási pályázatainak feltételeiről szóló előadásokat hallhattak a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium osztályvezetőjétől dr. Szerdahelyi Györgytől, illetve az Önkormányzati Minisztérium lakásügyi főosztályának vezetőjétől Csider Lászlótól.
Az új betéti és hitellehetőségekről az OTP (Kádárné Wehovszky Gabriella), az épületek szakszerű vízszigeteléséről és a vasbeton szerkezetek felújítási technikáiról a MAPEI Kft. (Szautner Csaba) tájékoztatta a megjelenteket.
A homlokzati szigetelés előtti befektetéselemzés fontosságáról az Austrotherm (Kruchina Sándor), a panelfűtés és korszerűsítés során megtakarítást eredményező termékekről pedig MOFÉM Zrt. (Bőr Zoltán) előadója tartott ismertetőt, míg a Generali-Providencia biztosító (Hajas Gábor) a többlakásos épületekre kidolgozott kedvezményes “Házörző” programját ismertette.
A bírósági ítéletek a felperesi elvárások tükrében című előadásában Dr. Hidasi Gábor ügyvéd meglepő bírói ítéletekről és azok következményeiről számolt be.
A konferencia záró előadásán Harnos Lászlóné a Füti Omega Kft. előadó-oktatója a társasházak és lakásszövetkezetek könyvelési buktatóit vette sorra, s válaszolt a jelenlévők kérdéseire is.