Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Új irányzatok az ingatlangazdaságban

MIT-MIGSZ konferencia, 2009. nov. 5.

 

Új irányzatok az ingatlangazdaságban címmel tartottunk konferenciát 2009. november 5-én. Célkitűzésünk volt, hogy az ingatlanszakma valamennyi ágához tartozó szervezetekben dolgozó kollégáink a mindennapok során használható információk, eszközök birtokába jussanak az előadások révén.

 

A színvonalas konferencián megjelentek az ingatlanszakma mindazon képviselői, akik az életet a szélvédőn keresztül és nem a visszapillantó tükörből szemlélik, akik nyitottak a változásra, képesek a túlélésre.

 

 

Akik megjelentek, nem csalódtak, mert a rövid, lényegre törő előadásokban még az ismertnek feltételezett témákban is új, a gyakorlatban jól használható ismereteket hallottak a téma szakértőinek interpretációjában.

 

Így a közvetítők munkájukban leginkább hasznosítható új ismeretekre tehettek szert Pék Ádám előadásában (Értékesíts – ne közvetíts!), illetve az ingatlan értékbecslés hangsúlyainak eltolódásáról, gyakorlati, szakmai csemegékről értesülhetnek a résztvevők.

Ebbe a körbe tartozott a Flashphoto (hatékony értékesítési elemként való használata) és az Immola (a sokoldalú közvetítő-értékesítő rendszer) megismerése, illetve a MIMIR jelentőségének bemutatása a szakma, a társadalom és az irányító szervek, az oktatási intézmények, a piac meghatározó hazai és külföldi szereplői számára.

A szünetben történő regisztráláson túl a résztvevők megismerkedhettek a rendszer által nyújtott szolgáltatásokkal is.

 

Míg a társasházkezelőknek szóltak inkább a következő előadások: Kozlovszky Zsuzsa felvezetésében a Panelprogram és energiatakarékossági pályázatok eredményei, jövő évi kilátásai, illetve Dr. Polgár Ildikót hallhattuk a Módosított Társasházi Törvény tárgyában, a tőle megszokott lendülettel. A törvényelemek hangsúlyainak eltolódásáról, gyakorlati, szakmai csemegékről értesülhettünk ebben a blokkban, amely miután a közvetítők és a létesítménygazdálkodók számára is hasonló fontosságú, kifejezetten élvezték a résztvevők.

Keresztély D., Dr. Polgár Ildikó, Kozlovszky Zsuzsa, Dr. Sztranyák J.

 

Új színt jelentett a Visual Apolló programcsalád Lakás- és helyiséggazdálkodó rendszer szoftverének bemutatása, mely egy új, korszakalkotó szoftver a vagyongazdálkodásban, egyaránt hasznos ingatlan-, létesítménygazdálkodóknak és társasházkezelőknek.

 

A rendezvény leginkább várt előadásai az új EVS-t bemutató az Ingatlanok értékelésének új gyakorlati szempontjai 2009-ben voltak két olyan jól felkészült, elméleti és gyakorlati ismeretekkel egyaránt rendelkező előadó tolmácsolásában, mint Netkovszky Kálmán (FÜTI Omega Kft.) és Keresztély Dezső, a MIGSZ részéről.

 

 

A részvevők a tartalmas szakmai előadások mellett a szünetekben kihasználhatták az épület adta kellemes lehetőséget a kikapcsolódásra, a legfelső szintről kínálkozó panorámát a frissen főzött kávé, üdítő italok elfogyasztása közben szemlélhették és az étkezést biztosító Party Service jóvoltából egy ízletes és bőséges ebédet kaptak.

 

A rendezvényen a Magyar Ingatlan Tanács szervezeteinek tagjai és együttműködő partnerei az EVS 2009 magyar nyelvű új kiadását 30% kedvezménnyel vásárolhatták meg. További kedvezményként a kiadó az Építőipari Költségbecslési Segédlet 2009, és az OTÉK 2008 kiadványait az EVS 2009 példányával együtt (csomagban), ugyancsak 30% kedvezménnyel kínálta Tagjaink részére!

Emellett a FÜTI Omega Kft. is kedvezményt biztosított az Értékelői Számítógépes Rendszerére, amely az ingatlanadó bevallások értékeléséhez hasznos segítség lehet.

További segítségként, a konferencián elhangzott ígéretünkhöz híven, a szakmai előadások letölthetők az alábbi címeken:

Keresztély-EVS

Netkovszky-EVS

Földházi-Immola

A rendezvény, bár hosszúra nyúlt, végig megtartotta lendületét és a jó tapasztalatok birtokában, főként a MIMIR beindulása után, negyedévi rendszerességgel várható hasonló tartalmas konferenciák szervezése.

Magyar Ingatlan Tanács