Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

MEGHÍVÓ  a szeptember 18-i

IINGATLAN TANÁCSADÓI NAPJÁRA

 Kedves Kollégák!

Rohanó világunkban, de különösen az utóbbi néhány évben az ingatlan kulcsfontosságú tényezővé vált a magyar családok mindennapjaiban. Éppen ezért minden érdeklődőt szeretettel várunk, konzultáljon, ha valamiben kétsége van, de kérhet tanácsot is. Itt lehetőséget van arra, hogy együtt, egy napon, az ingatlanszakma legfontosabb szegmenseiben szolgáltassunk és létesítsünk élő kapcsolatot fontos szakmai ügyekben. Ennek jegyében öt helyen, az alábbi beosztásban állnak rendelkezésre kiváló, nagy tudású kollégáink:

órák Szeptember 18.

109 -es terem

Szeptember 18.

121-es terem

9.00 – 11.00 Ingatlanfejlesztői konzultáció Társasházi és lakásszövetkezeti konzultáció
11.00-13.00 Ingatlan és létesítménygazdálkodói konzultáció Társasházi és lakásszövetkezeti konzultáció
12.00-13.00
13.00-16.00 Értékbecslői konzultáció Ingatlanközvetítői konzultáció (Új irány)

1.) Ingatlanfejlesztői konzultáció

Ingatlanfejlesztői kerekasztal: az építőiparban dolgozó kollégáink az ezredforduló után és most az EU 2014-2020-ig terjedő finanszírozási időszakában a nemzetstratégiában foglalt célok megvalósítása érdekében keresik a legjobb megoldást, az okos városfejlesztés az ÖKO hatékony és szemet gyönyörködtető zsebnek is takarékos építészeti megoldások kivitelezésében. A konzultáción számos gyakorlati kivitelező hasznos tanácsait ismerhetjük meg, ahol nagyon fontos célunk emellett, hogy az ingatlanfejlesztést segítő, vagy akadályozó ügyekről is beszéljünk, keresve a megoldást. Moderátor: Lázi Károly, partnerei olyan magyar feltalálók-ingatlanfejlesztők, akik a korszerű-energiatakarékos építési technológiák tulajdonosai (Sántha Béla, Szombathelyi Imre, Boldoghy Béla, egy szlovák partner és Locsmándi Éva.).

 2,) Társasházi és lakásszövetkezeti konzultáció

 Társasházi és lakásszövetkezeti ügyekben adnak gyakorlati tanácsot kollégáink. Ez alaklomból az aktualitása miatt fókuszban az új Lakástörvény: “Mi és miért változott a társasházi törvényben 2013 július 20 után?” Tanácsadó: dr. Bék Ágnes TTOE elnök asszonya, a MIT alelnöke, és a UIPI (Eu-s szervezet) elnökségi tagja.

 3,) Ingatlan és létesítménygazdálkodói konzultáció

 A kollégák itt is az aktualitás jegyében indítják a megbeszélést, ezúttal az NFM államtitkári álláspontja kerül ismertetésre, amit a szegedi IKV Zrt megkeresése végett kért meg a Szövetség. A kérdés és a válasz is a rezsicsökkentés önkormányzati vagyonkezelő cégek által a szolgáltatókkal szemben történő alkalmazhatósága kapcsán! Tanácsadó: dr. Németh Miklós a MIGSZ főtitkára, a CEPI közép európai alelnöke

 4.) Értékbecslői konzultáció

 Sajnos tényként kell tudomásul venni az ingatlan szakmának, hogy az egyes szakmai területeken így az ingatlan értékbecslés területén is hiányos a szabályozás és a meglévő törvények és rendeletek sem egységesek. Az értékbecslés területén az elmúlt évtizedekben – az ingatlanszakma részéről – nem történt átfogó vizsgálat, mely alapját képezhette volna a hogyan tovább megfogalmazásának. Ezért jelenleg a törvényalkotók felé való kezdeményezés, módosítási igény helyett a szakmán belüli átfogó rendezés a legfontosabb feladat. Az ingatlan értékbecslés területén időszerű lenne, hogy az ingatlanszakma megfogalmazza egységesítésre vonatkozó elveit, melynek mentén az alkotó műhelyekben megszülethetne a szakma minél szélesebb egyetértésével a szakmai irányelvek egységes rendszere. Ezen irányelvek rendszereznék a meglévő szabályozást és a szabályozatlan kérdésekben is iránymutatást adnának. A későbbiekben ezen irányelvek alapját képezhetnék egy egységes szabályozásnak. Az egységes szakmai irányelvek gondolatának elindítását, szakmai igény felkeltését kiemelten fontosnak tartjuk ezen a rendezvényen.

A workshop levezető elnöke dr. Kardos Kázmér (a BKIK XXIII-as, Ingatlan Osztály. és a MIT alelnöke. Az IME elnöke), előadók:

  1. Rajczy József, MIT Értékbecslői Bizottság vezetője, Igazságügyi ing. szakértő
  2. Váci László, EUFIM Ing. szakértő
  3. Németh Sándor Erdőmérnök-közgazdász, az NFA vezető értékbecslője, a RICS rendes tagja, címzetes egyetemi docens

 5.) Ingatlanközvetítői konzultáció (Új irány)!

 A megújulásban lévő ingatlanközvetítői szakma új irányokat keres, alapvetően erről váltunk szót, de jelezzük, hogy a BKIK, a MIT és a MIOSZ szakmai támogatásával Október 3-án rendezzük meg nemzetközi CEREAN Ingatlanszakmai Konferenciánkat a Hélia Hotelben, ahol a magyar cégvezetők is csatlakozhatnak a professzionális ingatlanközvetítők szervezetéhez!

Már nem sokat kell várni az ingatlanközvetítés, értékbecslés átalakulására! A visszaszámlálás elindult!

Mottó: Új szemlélet <Működő eladástechnika < Profi keresztértékesítési platform <Oktatás + Minősítés

Tanácsadók: Sándor Viktória (MIT szakértő, MIK, MIÉSZ, MIOSZ elnökségi tag), Fodor Pál Zoltán (GDN Ingatlan tulajdonos) Osadcow Gergely MIOSZ elnök, MIT alelnök.

 MINDENKIT SZERETTEL VÁR AZ INGATLANOS CSAPATUNK!

Részvétel díjmentes!

Konferencia információ: + 36 30 627 1427

Dr. Sztranyák József

Elnök