Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

 

Felhívás az árvízzel sújtottak megsegítésére

 

 

A Magyar Ingatlan Tanács a magyar ingatlaniparág legnagyobb létszámú, elismertségű szakmai föderációja (www.magyaringatlantanacs.hu) és a Magyar Ingatlan Szakmai Minősítő Rendszer (MIMIR) felhívással fordul tagjaihoz és az ingatlan szakmához, hogy ajánlják fel szakértelmüket az árvíz utáni helyreállítás segítésében.

A MIMIR, amely egyebek mellett ingatlan fejlesztő, értékbecslő igazolt képzettségű szakembereket tömörít (regisztrált tagjaink itt érhetők el: www.mimir.hu), jelentős segítséget adhat a tényleges károk, a helyreállítás módjának és költségeinek meghatározásában, a helyreállítás, újjáépítés tervezési, műszaki vezetési és ellenőrzési tevékenységében.

 

Azt ajánljuk kollégáinknak, a jól képzett ingatlanszakembereknek, dolgozzanak bárhol is az országban, hogy az adott környéken lévő ingatlanos – különösen, ha van építőipari képzettsége és/vagy végzettsége – esetleg valamilyen “szolgáltatás jellegű” segítségeket nyújthat az arra rászorulóknak:

 

– kár felmérése (NEM biztosítói, hanem hiánypótlási, javítási szemmel),

– költségvetés készítése, bontáshoz, ideiglenes megerősítéshez, felújításhoz, átépítéshez stb.,

– áttervezés, általánosságban tervezést segítő munka,

– szakmai segítség a kapcsolatos adminisztrációban (sok embernek jelent problémát az építőipari bürokrácia intézése, a kitöltendő dokumentumok nyelvezete stb.),

– műszaki tanácsadás, általában,

– időközönkénti műszaki ellenőrzés,

– műszaki tanácsadás – műszaki vezetői jelleggel – a kalákában történő építés során,

– segítség új építés esetén pl. új telek kiválasztásánál (ha pl. a jelenlegi ártérben van) az adott településen, vagy azoknak, akiknek elegük van a jelenlegiből, a környező településeken.

 

A MIMIR javaslata, hogy a helyreállítást koordináló, helyi ismeretekkel rendelkező Önkormányzatok határozzák meg a feladatokat.

 

A Magyar Ingatlan Tanács és a MIMIR ezért felhívja az érintett települések Önkormányzatait, hogy jelezzék, milyen segítséget igényelnek az ingatlanszakma képviselőitől.

 

A beérkező igényeknek való minél jobb megfelelés érdekében a felújításoknál, újjáépítéseknél bevonjuk a velünk együttműködésben lévő épületenergetikai szakembereket (tanúsítványok, építőanyagok miatt), hogy korszerű építmények jöjjenek létre, de hasonlóképpen bevonunk egy további velünk dolgozó szövetségest a Banki Hiteltanácsadók és Hitelkihelyezők Egyesületének tagjait a mielőbbi, megfelelő finanszírozás érdekében.

 

További kérdés, észrevétel esetén, állunk szíves rendelkezésre az alábbi elérhetőségeinken:

A 350-6839 és a 269-1678 telefonszámok bármelyikén vagy a 06/20/9651-961 mobil telefonszámon

E-mail címünk: info@mitmail.hu

 

Budapest, 2010. június 15.

 

Magyar Ingatlan Tanács