Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Már csak 68 nap van hátra !!!!!

   EURÓPAI INGATLANIPARÁG TALÁLKOZÓJA BUDAPESTEN

Mint ahogy hírül adtuk, rövidesen házigazdái leszünk Európa ingatlan iparágai Budapesten tartandó BRES címmel meghirdetett nemzetközi találkozójának, amely rendkívüli kihívást és megmérettetést jelent a magyar ingatlan szakma számára.

Mindezt tesszük az EU soros elnöksége idején, amikor a globális világot Afrikában rendszerváltó nemzeti felkelések, belső háborúk szabdalják, amikor a gazdasági fejlődés terén példaképünknek tekintett Japán északi partjait a tsunami és földrengés pusztította el és tette jelentős részben lakhatatlanná. A világ tragédiái mellett eltörpülnek hazánk gazdasági problémái, de mégis számunkra ez a legfontosabb, mivel ez határozza meg jövőnket, terveinket és reményeinket.  Talán a belső problémáink tudata segít bennünket abban, hogy mindenkor – még anyagi lehetőségeink korlátjai ellenére is – elsőként ajánljuk fel segítségünket a világ bajbajutott polgárainak, szolidaritást vállalva, segélyszállítmányokat összeállítva, orvosokat, szakembereket küldve azon elv alapján, hogy „ kétszer ad aki gyorsan ad”.

A BRES nemzetközi konferencia látókörébe érve ez a segítőszándék és tudatosság határozza meg az ingatlanszakma – ingatlaniparág  – résztvevői cselekedeteit is annak érdekében, hogy ezt a legmagasabb szintű szakmai találkozójukat is felhasználják a hazánknál is kedvezőtlenebb gazdasági feltételekkel rendelkező kelet-közép európai térség, elsősorban a közeli Nyugat- Balkán országaival való szakmai együttműködés keretében való segítségnyújtására, az uniós tudásbázis transzferálására.

Véleményünk szerint csak szomszéd országokkal összefogva, erőinket és tudásunkat egyesítve lehetünk képesek a globális gazdasági válság megszüntetésére, mivel globális problémákkal csak együttes, és egyidejű intézkedésekkel birkózhatunk meg. Az összefogás és egymás megsegítése a legjobb példa Európa számára, ezért a küszöbönálló konferencián az „együttműködés hídját” kívánjuk megépíteni az öreg kontinensünk EU-ba tartozó, erre várakozó és kívül eső országaival.

Napjainkban Magyarország korszerű építőipari technológiákkal és szakmai tudásával rendelkezve képessé vált arra, hogy a világ globális „fosszilis” energiafelhasználást csökkentve és megújuló energia alternatívát létrehozva segítse Európa „fenntartható fejlődéséhez” kulcsfontosságú környezettudatos és energia-hatékony építőipari technológiák Keleten és a Balkánon való térnyerését is rendszerexportok keretében. Ehhez fel kívánjuk használni a nemzetközi konferencia lehetőségeit is a legkorszerűbb technológiák bemutatására és a létrejövő kapcsolatok alapján a szoros együttműködésre. Ez a szándék igényli az ingatlanszakmai szervezeteink irányítási és marketing rendszereinek is a megismerését a „közös szakmai nyelv” kialakítása érdekében. Ezek a szándékok kiemelten fontossá és hasznossá teszik szerepünket a megtartandó konferencián.

Magyar Ingatlantanács

Budapest, 2011. március 16.