Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Együttműködés az ingatlanosok és hitelesek között

 

 

Az ingatlan piacot több kedvezőtlen hatás is érte egy időben az elmúlt egy évben. Ezek eredményeképp visszaesett a kereslet és csökkentek az eladási árak, aminek oka volt a munkanélküliek számának emelkedése, a reálbérek csökkenése, az állami lakástámogatás megszűnése és a hitellehetőségek beszűkülése.

 

Az ingatlanos és hiteles szakmai szervezetek felismerték, hogy a változások új megoldásokat kívánnak a tevékenységet végzők teljes ellehetetlenülése elkerülése érdekében.

A Magyar Ingatlan Tanács és a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete a felismerést követően kapcsolatba lépett egymással, rövid időn belül megtalálták a közös érdekeket, és együttműködésre léptek.

 

Kézdi Zsolt, A Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesületének elnöke szerint a hazai helyzet alakulása követni fogja a világban meglévő gyakorlatot. A hitelközvetítés más országokban nem önálló, hanem a hitelcél értékesítéséhez kapcsolódó tevékenység. Az ingatlancélú hitelezésben ezért kézenfekvő megoldás, hogy az ingatlan értékesítője együttműködjön a hitelközvetítővel. Az együttműködés a közös érdekek vonatkozásában leghatékonyabb.

 

Dr. Sztranyák József, a Magyar Ingatlan Tanács elnöke is kedvező lehetőséget lát az együttműködésben azzal a kedvezőtlen hatásfokú megoldással szemben, hogy az ingatlanközvetítő maga keressen hitelt is az ügylethez. A megoldás ügyfélmegtartó és elégedettséget kiváltó hatása növelheti az ingatlanok közvetítő útján történő értékesítésének arányát, ami jelenleg jelentősen elmarad a nemzetközi átlagtól.

 

Mindkét szervezet mögött meglévő jelentős tapasztalat alapján meghatározták közös érdekeiket, céljaikat és pontos munkatervet készítettek, amit a megvalósulás elemzésével értékelnek és aktualizálnak.

Az együttműködés máris széleskörű érdeklődést váltott ki mindkét tevékenység gyakorlói körében, sokan gyorsan felismerték, hogy versenyhátrányt jelent kimaradni.

 

            Dr. Sztranyák József                                                Kézdi Zsolt

                       Elnök                                                                elnök

         Magyar Ingatlan Tanács                 Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete