Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ÚJ LEHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA AZ EGÉSZSÉGÜGY TERÜLETÉN

2013/ január/ 24

EGY MINDENKI SZÁMÁRA HASZNOS KEZDEMÉNYEZÉS FEJLESZTÉSÉHEZ JÁRULT HOZZÁ A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM. A DR. CARD EGÉSZSÉGKÁRTYA SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS SORÁN, MÍG AZ E-KARTON A JÁRÓBETEG-ELLÁTÁS SORÁN NYÚJT INFORMÁCIÓS SEGÍTSÉGET AZ ORVOSOKNAK.

250.000 felhasználója van annak az egy éve működő kezdeményezésnek, amely a hazai egészséginformáció hozzáférés minőségi fejlődését tűzte ki célul. A Dr. Card egészségkártya a sürgősségi ellátást hivatott hatékonyabbá tenni, hiszen a plasztikkártya nagyságú négyoldalas füzet kitöltve tartalmazza tulajdonosa legfontosabb egészségügyi és személyes adatait, valamint a baleset esetén értesítendők elérhetőségeit. Az Országos Mentőszolgálattal kötött stratégiai együttműködés a bizonyítéka, hogy a mentőorvosoknak nagy segítséget jelent, ha a páciensénél egy helyen, rendszerezetten találják legfontosabb adatait. A Dr. Card szakemberei az OMSZ munkatársaival közösen fejlesztik ki az egészségkártyához kapcsolódó online sürgősségi modult, amely további fontos információkkal látja el a páciens egészségügyi állapotáról a mentőorvosokat. A járóbeteg-ellátás területén az e-Karton szolgáltatás jelent egy nagy előrelépést, hiszen itt bankkártya szintű biztonsággal tárolható minden egészségügyi adat, lelet, röntgenfelvétel. Az orvosok és a betegek életét is megkönnyíti az e-Karton használata, hiszen rendszerezetten, könnyen áttekinthető formában fér hozzá az orvos páciense kórelőzményéhez, míg a páciensnek nem kell paksamétányi iratokkal járnia orvosaihoz. „Sokan felteszik a kérdést, hogy biztonságos-e online tárolni az egészségügyi adatainkat. A válaszom egyszerűen igen, hiszen az adatvédelmi biztos által jóváhagyott, a bankok által használt, négyes szintű biztonsági rendszerrel rendelkezik az e-Karton.” – mondta Magyar Attila, a Dr. Card Kft. alapítója. A szolgáltatás hatékonyabb infokommunikációs működési feltételeit erősítette meg a KMOP-2011-1.2.1/M vissza nem térítendő támogatás és a hozzá kapcsolódó mikrohitel. A beruházás segítségével beszerzett hardverek és szoftverek technológiai szempontból több meghatározó területen alapozzák meg a legfontosabb fejlesztéseket, illetve erősítették meg a vállalat működését. Magyar Attila kiemelte, hogy egy mindenki számára nagyon fontos fejlesztésről beszélünk az e-Karton leletkezelő és sürgősségi modul kapcsán, hiszen a felhasználók 0-24 órában, gyakorlatilag a világ bármely pontjáról elérhetik kórelőzményüket.

Dr. Card Kft.
Cím: 1022 Budapest, Bimbó út 29.
Telefon: +36(1)268-0000, +36(20)349-9941
E-mail: info@drcard.hu
Honlap: www.drcard.hu