Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Csatát nyert a válsággal szemben a CONSTRUMA – A THT konferencia is telt házat vonzott

10 százalékkal több szakmai látogatót fogadott a CONSTRUMA és a HUNGAROTHERM kiállítás, mint tavaly a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A vásárváros teljes területét megtöltő kiállítások kínálatát április 1-től 5-ig az előzetes összesítés szerint mintegy 60 ezer látogató tekintette meg.

Keresletélénkítő szerepe mellett – az újdonságok, a megbízható, minőségi termékek bemutatása, a szakmai érdekességeket kínáló szakmai programok, illetve versenyek, valamint a kiállításokhoz kötődő díjak, elismerések révén az építőipari szolgáltatások és szolgáltatók jobb megítélését is szolgálta a kiállítás-páros. A családi hétvégével záró kiállítások sztártermékei a készházak, a zöldenergiát hasznosító berendezések, a modern nyílászárók, a szaniter termékek, valamint az építőgépek voltak. A CONSTRUMA és a HUNGAROTHERM alkalmával 24 ország, 759 cége vett részt. A kiállítások és kísérő eseményeik összesen 27.550 négyzetméteren zajlottak. Nyolc különböző helyszínen, több mint 30 különböző program, konferencia, nemzetközi üzletember találkozó, workshop, kerekasztal-beszélgetés, illetve szakmai verseny kísérte a kiállításokat. A termékkínálat és a szakmai programok középpontjában az energiafelhasználást forradalmasító megoldások, a zöldenergiákat hasznosító technológiák álltak.

Valamennyi szakmai program telt ház előtt zajlott. Nagy volt az érdeklődés az Épületgépészek Napja, a Tetőfedők Napja és a Passzívház Nap eseményei, illetve a Construma Akadémia előadásai iránt. Megtelt az előadóterem az Építésgazdasági- és Minőségpolitikai Fórum alkalmával is, amelyen a válságkezelési stratégia, az eladás élénkítés volt a kiemelt. Számos érdeklődőt vonzottak a WorldSkills Szakmai Világverseny válogatói is. Sokan keresték fel a Lakberendezők Országos Szövetségének és a Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége standját, ahol ingyenes tanácsadással fogadták az érdeklődőket.

Több mint 130 közös képviselő vett részt Társasházi Háztartás és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete által szervezett “Hagyományos és panel épületek megújulási esélyei 2009-ben” című konferenciáján, ahol az Önkormányzati Minisztérium lakásügyi főosztályának vezetője Csider László ismertette az energiatakarékos lakásfelújítási pályázatok kiírásának és elbírálásának új szempontjait.

A sikeres lakóközösségi pályázatírás alapkövetelményeiről Kéki Tibor, a Kéki Hőtechnika Kft., a Felújítások során elkerülendő buktatókról pedig Hercsel Erik, a Hercsel Kft. tulajdonosa tartott sok tanulsággal szolgáló előadást.

A Nikecell Kft. képviseletében Borzák Balarám Béla a hagyományos építésű társasházak homlokzati hőszigetelésének szakszerű megoldási lehetőségeit ismertette, dr. Bék Ágnes, a TTOE elnöke pedig “Terror, vagy jogos önvédelem? – A kisebbségi jogok és a többségi akarat érvényesülése társasházakban” címmel tartotta meg előadását.
A THT standján a kiállítás ideje alatt, ingyenes jogi tanácsadás keretében számos közös képviselő és lakástulajdonos kapott segítséget dr. Bék Ágnestől

A CONSTRUMA 2010-ben április 14-18. között várja kiállítóit és látogatóit, melyen az addigra éppen 10 éves Társasházi Háztartás is részt vesz.