Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
 

Óriási siker, hatalmas elismerés a Magyar Ingatlanszakmának!!!

EURÓPAI INGATLANIPARÁG TALÁLKOZÓJA

Moderátor 

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ÉPÍTÉSZETE

FIGYELEM: Külön szekció nem lesz, lényegi elemei beépülnek a Workshopba!

Szövetségünk részéről nagyon fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon széles körben mielőbb megvalósuljon történelmi épületeink, palotáink, kastélyaink és kúriáinkk rehabilitációja, és erősödjön az épített örökség védelme. Szemléletváltásra van szükség, hiszen múltunkról van szó, és a puszta igazság: ami már elpusztult pótolhatatlan.

A több mint 11.000 magyarországi műemlék az ezekben lakók mellett az épített örökségünket ügyintézési, közösségi, vallási céllal használó százezrek, a városlakók millióinak életminőségét, azonosságtudatát szolgálja és a természeti értékeket megelőző helyen, kiemelten fontos alapját képezi a turizmusnak. Fontosságuk ellenére a rekonstrukciók technikai nehézségei és fajlagos költségigényük miatt nem kapják meg a kellő társadalmi figyelmet.

Új használati és hasznosítási stratégiákat, koncepciókat, módszertanokat, diagnosztikai, konzerválási és restaurálási technikákat kell kifejleszteni és oktatni, hogy az épített örökség használhatóságát, vonzóképességét elősegítsük és növeljük. Ezek eléréséhez szükséges K+F programok csak az ezt segítő oktatási és kommunikációs programokkal együtt lehetnek sikeresek. Meg kell erősíteni a civil társadalom részvételét, a rekonstrukciós és restaurálási technológiákra való igény növeléséhez meg kell változtatni a szabályozási és finanszírozási környezetet. A technológiák fejlesztésének egyik célja az elterjesztés segítségével ezek fajlagos árának csökkentése, mely a műemlékek felújítását egyre gazdaságosabbá teszi, egyben növeli, vagy korszerűvé teszi használati értéküket.

A fenti célok érdekében Civil szervezetként értékmentést is ellátunk, valamint jó kapcsolatokat ápolunk minden olyan szakmai és társadalmi szervezettel, akik a fent említetteket fontosnak tartják Itthon és Európában egyaránt.

Sőt konferenciánkon szeretnénk Megalakítani a Magyar Történelmi Házak Egyesületét.

Az értékvesztés elkerülése mindannyiunk közös érdeke!

Ehhez kíván fórumot és segítséget adni a KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ÉPÍTÉSZET Szekció, a szekcióban a „Kerek asztal” beszélgetés keretében az egyik sarkalatos megbeszélendő téma:

Történelmi épületek energiatakarékos felújítása és üzemeltetése

Résztvevők:

Widner Ágost, Portus Buda Holding.
Vincze Miklós VAM Design
Szíjártó Péter B & V Holding
Magyar Kastély Egyesület tagjai

 

Moderátor Merker Viktor

+36 70 416 9058

viktor.merker@bres2011.com

Részletesebben:

…és itt jön – hamarosan – a magyar nyelvű szakmai anyagunk