Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Barcelona  Meeting Point 2008. nov. 4-9.

A Magyar Ingatlan Tanács a Barcelonai Nemzetközi Konferencián és Kiállításon kedvezményes lehetőséget biztosított a tagszervezeteihez tartozó cégek számára, illetve a magyar gazdaság szereplőinek.

Lehetőség volt kiállítani, konferenciát tartani és természetesen a konferenciát követően egy rövid fogadáson részt venni, a nemzetközi szokásoknak megfelelően.

Természetesen a kiállítással párhuzamosan lehetőség volt még előadásokon bemutatni a cégeket, illetve a termékeket.

 

A 2008. november 4-9. közötti “Barcelona Meeting Point” elnevezésű kiállítás jól sikerült és sikeres volt. Természetesen azon MIT tagok részére, akik részt vettek az eseményen, mivel ebben a B2B (business to business) relációban ismét eredményesen mutatkozott be Magyarország és mutatta be projektjeit, várható fejlesztéseit a HI GRUPO Kft., az IMMOLA, a BUDAPEST BUILDINGS ASSESMENT, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a BALATON RÉGIÓ, valamint a MÁRIAPARK. A Magyar Ingatlan Tanács köszönetét fejezte ki a közreműködő cégeknek.

 

Nehéz körülmények között került megrendezésre a 12. BMP, ismeretes a spanyol építőipar recessziója, a világgazdaságban megjelent pénzügy-finanszírozási válság, többen előre eltemették a rendezvényt.

 

Enrique Lacalle, a rendező szerv Végrehajtó Bizottságának Elnöke megállapította, hogy a 12. alkalommal megrendezett Barcelona Meeting Point elnevezésű Nemzetközi Kiállítás és Konferencia „túlélte a krízist, rácáfolva az összes pesszimista várakozásra.”

Több mint 55 ország szakemberei vettek részt az eseményen, ennek következtében profi kiállítás volt 75%-os külföldi részvétellel, amely elérte a 2007-es részvételi arányt. Ezzel a nagy arányú külföldi szakmai részvétellel sikerült olyan szimpóziumot rendezni 131 előadóval, mely számos befektetőt vonzott, ami azért fontos, mert alapvetően ezt várják el a világ számos részéről érkező befektetők, kiállítók.

 

Panama, mint vendégország, nagyon sikeres volt a megjelenést és az üzleti eredményt tekintve, alig elmaradva attól a Sao Paulótól, amely valószínűleg 2009-ben a következő kiállítás helyszíne lesz.

 

Korábban soha nem látott mértékű részvételt volt tapasztalható a legjelentősebb hazai és nemzetközi hatóságok részéről, de ami ennél sokkal fontosabb, úgy a szakmai, valamint a nagyközönség részére kiállítók egyaránt úgy vélték, hasznos volt számukra, sok üzlet kötődött és még több kapcsolat jött létre kiállítók és látogatók között.

 

A nehéz idők dacára ez a barcelonai jelenlét hasznos volt az építőiparnak, eredményes volt a résztvevőknek.

 

Ezzel együtt elgondolkodtató, hogy az EU-pályázati rendszer immár harmadik évéhez közeledve még mindig nagyon kevés a projekt és még kevesebb a prezentálható – állapította meg a Magyar Ingatlan Tanács. Ismerve a cégek munka ellátottságát az egyes tagszervezetekben, javasolja a tagszervezeteknek, hívják fel a cégek figyelmét arra, hogy a sikeres országok nagy számú projekthalmazt állítottak elő ahhoz, hogy eredményesek legyenek. Ebben sokat tehet az ingatlanszakma, a MIT honlapján (www.magyaringatlantanacs.hu) Építőipari Piactér elnevezéssel például a nagy volumenű munkák jegyzéke megtalálható, aktív közreműködéssel munkát jelenthet a szervezeteknek.

A MIT elnöksége azzal a kéréssel fordul a tagszervezetek vezetőihez, hogy ismertessék a szervezeteikhez tartozó cégekkel azokat a lehetőségeket, amelyeket az ilyen szakmai kiállítások és konferenciák jelentenek, mert ezeken keresztül öregbíthető hazánk hírneve, illetve kötődhetnek üzletek, jöhetnek létre hosszútávú gazdasági kapcsolatok.