Warning: A non-numeric value encountered in /home/magyshu1/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

A Magyar Ingatlan Tanács és tagszervezeteinek

fontosabb rendezvényei 2011 I. félévében.

Ez az év is bővelkedik eseményekben, rendezvényekben.

A közeljövőben az alábbiakra kerül sor:

1. Az kétségtelenül legérdekesebb indító rendezvénye a BKIK és az Afrikai Fejlesztések Szakmai Osztályának rendezvénye 2011. január 12-én, 9-14 óra között, együttműködésben az Afrika Holdinggal és a Magyar Afrikai Üzleti Tanáccsal,és a MIT-tel. Miután legfontosabb célkitűzéseink egyike a szakma munkalehetőségeinek felkutatása nem si lehetett más a konferencia címe, mint: MAGYAR VÁLLALKOZÁSOK LEHETŐSÉGEI AFRIKÁBAN, a helyszín ezúttal BKIK 7. emeleti Széchenyi terem (Budapest, I., Krisztina krt. 99.)

2. A TÁRSASHÁZI TÖRVÉNY-t ismét módosította az Országgyűlés, miként azt megszoktuk a TTOE e tárgyban ismét, közel 250 fős a Bp. IX. kerületi Lurdy Házban konferenciát szervez 2011. január 20-án 9 órai kezdettel.

3. A társasházi törvényt ismét módosítása nyomán a változásokat és a lakáspolitika aktuális kérdéseit adják elő a minisztériumi vezetők jól megszokott MIGSZ-BKIK konferenciáink egyik következő állomásán j2011. január 26-án a BKIK Budapest, I., ker. Krisztina krt. 99-105. szám alatti VI. emeleti Uniós termében.

4. Megerősítjük, hogy az Ingatlanklub Baráti köre most is számít a személyes részvételedre. Mint tudod, a Baráti Kör egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy az ingatlanszakma tagjait egy laza keretben összefogja, informálja a legfontosabb aktuális tudnivalókról, terepet biztosítson a kötetlen beszélgetésekhez, üzleti találkozókhoz. Éppen ezért 2011. január 27-én, 18 órai kezdettel kerül sor a MIK klubestre, ezúttal jövendőbeli törzshelyünkön, az Y Café-ban. Ízelítő a programokból:

    1. Bemutatkozik a Zöldtető-építők Országos Szövetsége!

    2. Mostantól rendszeresen a MIK-en: 30 perces „ingatlanos” szösszenetek

    3. Zsákbamacska, természetesen az egyes programok között kérdezz -felelek formájában, van vitalehetőség.

5. Nem kevésbé fontos a Nemzetközi vetületeket említve, hogy az UIPI nevű európai szervezet tarja kihelyezett ülését és konferenciáját Budapesten, „Az ingatlan, az épület és a ház tulajdonjoga Magyarországon” címmel, a MIT és tagszervezetei partnerségével 2011. február 18-20.-a között. Az esemény külön érdekessége, egy magyarországi ingatlan -tulajdonosi szervezet létrehozása.

6. Befejezésül említem BRES 2011 nevű szerteágazó szervezést igénylő Nemzetközi, Európai színtű Konferenciát, öt európai szervezet elnökségeinek részvételével, a MIT és az EPF rendezésében 2011. május 24-én. A konferencia résztvevői az Európai Unió alapelveit különös hangsúllyal szem előtt tartva várhatóan közös nyilatkozatukban fogják megerősíteni, hogy mind az Unióban, mind annak határain túli partneri együttműködésük során, a konferencián kölcsönösen elfogadott alapelvek szerint működnek együtt szakmai munkájuk során, amely Kapcsolat teremtő Bállal zárul.

Budapest, 2011. január 11.

Dr. Sztranyák József